Teater och explotioner!

Idag har varit ganska soft i skolan, och det har hänt ganska mkt.

Vi hade ingen bild på morgonen så hade egentligen kunnat ha sovmorgon, låg och myste i sofforna med calina och lollo istället.

Sedan på kemin var det askul! Mats skulle göra ett experiment med någon konstig mjukmetall som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på. Kan ha varit natrium, iallafall. Den metallen, som såg ut som gråa, mögliga cylinderformade korvar, var tvungen att ligga i olja för att den inte skulle reagera med syre och massa sånt shit. Så lade han ner en pytteliten bit, som en liten smula, i en glasskål med vatten och lade på ett glaslock.

Det som hände nu var ashäftigt!
Det började bubbla och brinna och sedan så flög glaslocket upp i luften och exploderade så det flög glassplitter runt om i hela klassrummet! Omg vad rädd jag blev! Men det var faktiskt jättekul med. Det som blev klar i glasskålen var illrosa vätska och jag var så arg på mig själv för att jag inte filmade det! Men jag tog kort iaf och här är det.

Så här såg det ut efteråt - och då har han ändå tagit bort det värsta. Till höger är burken med den konstiga metallen.

Det var ashäftigt! Fast jeg fick glassplitter i armbågen så det började blöda lite och sedan i ögonbrynet, men det överlever jag nog;)

Efter maten var det teater. "Som glöd under snö" hette den och den var jättebra. Och skådespelarna var jättebra med och det var väl en ganska lärorik teater xD.

Arne vatt sjuk så jag kunde gå hem tidigare och slippa en sista timmes seg matte.

Och imon drar vinden åt  calinas håll och vi ska kanske titta på klassikern "Mysteriet på Greveholm"
Greveholm!
(Bild från lovefilm.se)

Men nu ska jag se utröstningen i "Let´s Dance". (Hoppas George ryker!)
Kram Stina-Lise

Rolig dag på stan!

Var och shoppade lite igår med louise, rut och Malle i Värnamo. Var askul!

Jag köpte:
- två par nagellack
- ett par assnygga trosor som är hur sköna som helst! (sånna pieces)
- en sån där LdB kräm som luktar asgott
+fika (räkmacka, läsk och chokladkaka med massa grädde på som var asgod!)

De ena nagellacket var vanligt svart (så nu har jag svarta naglar för första gången nånsin) och det andra var typ magnetnagellack. Ganska svårt att förklara men ska kanske lägga ut lite bilder sen å visa hur man gör. Kostade 105kr på Åhlens.

Något av det bästa med att shoppa, när man har kompisar med sig, är att man kan bara flamsa runt hur mkt man vill utan att behöva skämmas. Så jag provade massa små barnmössor som malle tyckte att jag skulle köpa "bara för att"... Här kommer bilder!Här var en jättekul mössa som jag förmodligen skulle köpa till mitt/mina barn (om jag nu hade några:)) från åhlens barnavdelning.
                                                       Världens coolaste mössa!
                                   Den fina mössan igen!
                                       Jag brukar inte se så här onormalt glad ut normalt xD

Det var bara två bilder, men jag börjar fatta hur man gör nu så jag är nöjd och belåten;)

Kram Stina-Lise


Lite sådär halvbra, men inte kanon....

Hade våran idrottslektion för femmorna idag, och det gick väl okej - men det kunde ha gått bättre, faktiskt.
          När vi presenterade "programet" för dagens idrottslektion så skrek minst fyra;"Nää, vi vill spela fotboll!" eller "Ååh, va tråkigt!". Man bara, jahopp. Vi har planerat en hel lektion åt er under en längre tid och ni bara klagar när ni inte ens provat på det än. Fast det sa jag ju inte, och det finns ju nästan alltid minst sju stycken fotbollstokiga i varje klass.
          Så vi satte igång med uppvärmningen, och jag tror faktiskt att de tyckte att de var riktigt roligt. Dom gick in för det iallafall.
          Sedan så kom vi till huvudleken som kallades frälsaren, och jag är inte riktigt säker på att dom fattade hur det gick till. Trots att vi hade förklarat nogrant flera gånger. När man blev tagen så skulle man sätta sig ned och då bli räddad av frälsaren och den kom aldrig och räddade typ så ca nio stycken fick bara sitta ner under 25 minuter typ och det var ju lite sådär eftersom att alla ska få vara delaktiga. 
          Som avslutning hade vi stretching (stavning?) som louise höll i och det tyckte dom var jättekul. Det var en kille som typ flaxade med benen (så att hela vaderna dallrade) när vi satt ner och sa att han förbränner fett på det sättet. Det var kul!

Men dom brottade inte ner mig iallafall och jag tyckte att vi gjorde så bra ifrån oss som vi kunde, så tack för all hjälp louise!<3Louise och jag:)


Sedan blir jag väldigt arg på min blogg, så tror jag ska göra en totalmakeover till helgen. Vet inte riktigt hur den ska se ut eller så, men jag kommer på nåt.
          Och dessutom fixa teckensnittet som är olika stort för olika inlägg, vilket är asirriterande. Jag har lite halvdålig syn så texten bara flyter ihop och sånt shit, så det ska bli ändring på det.

Men byebye, ska öva på judeprovet littegranna nu:)
Kram Stina-Lise
          
         

Dumma tandläkare!

Hej hopp! Det här kommer nog bli ett ganska långt inlägg (skriver lite om lovet och vad som har hänt) så jag delar in det lite i olika spalter.

                                                                                             SPORTLOV!
Under sportlovet så har jag varit i danmark hos pappa och lite så, men bodde hos buslars (min bror då, han e helt galen, fast på ett kul sätt:)) och Isabel och Clara och Sofia.
          Åkte dit med swebus i lördags och det är snabbt och smidigt, bara man har en ganska bra mobil, hörlurar och hyfsat bra musik( fast jag har bara hörlurar och hyfsat bra musik, mobilen är inte ganska bra - den är kass! Ringknappen, 2:an, 5:an och 0:an funkar inte så det går inte att skriva sms. Och så tror jag att jag sprängt högtalaren så jag e lite arg, men som sagt, annars går det snabbt att åka:))
          Typ framför mig så satt en kille med glasögon, som typ var 17-18 år, och satt och sov. Han satt och guppade lite med huvet  och slummrade till lite hela tiden. Sedan när vi är typ i Markaryd så sa chauffören att någon som ska av här, inte har gått av och att vi ska kolla om det är någon som sover. Alla sitter blickstilla. Men jag tror att det är killen framför mig och det är ju synd om han missar sin stopplats så jag funderar på att väcka honom. Ingen annan verkar lägga märke till att han är den enda i bussen som sover så jag tar mod till mig och stöter till han i armen. Inget händer. Försöker igen, lite hårdare den här gången. Han börjar snarka. "Nu måste vi åka", säger busschauffören. Jag tycker lite synd om han när jag "råkar" boxa till han lite i huvet. Äntligen resultat! "AAhh! Jäklar, vad fasiken vad de... Men här ska ju jag av ju!"sa den ouppväckbara killen och klev av. Dagens goda gärning gjord av STINALISE HULLFORS!
          Kommer sedan fram till Helsingborg till pappa och tar sedan båten över till helsingØr och kommer sedan in till Lars och Isabel och möts av en tokspringande Clara som är lika söt som socker, och sedan kommer Isabel med tre veckor gamla Sofia som är lika söt som... oxå socker:) Den kvällen åt vi hos pappa och sedan gick vi hem och sov.

Dom följande dagarna var vi mest bara hemma och så men har haft askul.

          Varannan dag har Lars haft träningsdag och när dessa dagar kom så skulle ju jag självklart vara med. Så nu är jag stark som en oxe! Eller, inte riktigt, men som en... get kanske? xD

          Sen så har Lars massa filmer på datan (inget piratkopierat eller nåt sånt alla poliser!) som vi skulle kolla på som jag verkligen sett fram emot att se. Men som av en händelse så går datan helt kaputt sönder och bara totalvägrar sätta igång igen. Tillslut får han igång den, men, som att strö lite extra salt i såren, så försvann alla program som nånsin funnits på datan så det blev inget filmtittande för min del:S


Sedan så har Lars och Isabel lärt mig laga mat med vitlök i och pappa har lärt mig att rododendron är giftigare än julrosor (han hittade en svensk bok med giftiga växter och dess biverkningar).


Och när man är utomlands så måste man ju åka på något kulturellt (även om jag bor där några veckor om året) så vi åkte till Louisianas moderna konstmuseum och det var kul.

          Fast det är ganska kul att se en tavla som är helgrön med en stor röd prick i mitten som är värd typ 5 miljoner kronor. Ja ba WHAT?! Det där kan jag också göra - minst lika bra dessutom. Jag råkade säga det lite väl högt och då kom typ en vakt och skällde ut mig lite på typ assnabb danska med jylländsk accent. Jag bara glodde på han lite och så gick jag. Sedan sa hann åt oss (mig å pappa) att vi skulle bli utkastade om inte vi lugnade ner Clara, som också var med. Men gör det själv om du tkr att hon är så himla störig då! Alla andra tyckte hon var jätterolig och hon skadade faktiskt ingen! Inget av det sa vi till honom, men vi sa inte åt henne iaf.

          Ganska intressant museum:)


Tillsist var jag tvungen att åka hem på lördagen, och det känns ju alltid ganska småtråkigt eftersom vi inte ses så jätteofta...

          På båten hem var föresten massa figy-elever och några från min skola. Ganska coolt att man ser någon från samma skola när man är utomlands.

          Föresten gjorde Clara en massa kul saker, men det tar för lång tid att berätta nu, så tänkte göra en kategori senare med lite kul saker som hon (och andra barn) sagt och gjort. Får se vad jag ska kalla den:)


MELODIFESTIVALEN

Kollade på melodifestivalen i lördags. Ganska bra låtar, favoriten var Måns Zelmerlöw (som väntat) och sedan tror jag H.E.A.T var snäppet under. Men Amy Diamonds låt. Asså det låter som typ från ett sånt där barndisco man hade i typ trean och med tanke på att hon är 16 (kanske t.o.m. 17) så kan man ju undra lite när hon kommer ta sig an lite mognare låtar. Usch vad kritiserande jag låter nu, men det är vad jag tycker.

          I morse lyssnade jag på the voice där det var en sån där "skvallerreporter" från expressen som snackade lite om efterfesten och om ett samtal hon hade hört mellan en reporter och Lili&Sussie


Reporter(Ungefär så här): Ni har ju gjort stor come back och ni är ju verkligen jättefitta!


Lili&Sussie: Va?!


Reporter: Ja, ni är ju verkligen jättefitta!


Lili&Sussie: Va? Vad snackar du om?


Reporter: Ja, ni har ju verkligen kommit i form och är jättefitta!


Snart börjar det gå upp för både Lili&Sussie och reportern vad båda trodde och hade menat (t ex; du är i så fitt form - plural blir som ovan:)) och jag kan ju bara själv tänka vad jag hade skrattat om jag varit där.

Sådan humor har jag:)


TANDLÄKAREN

Dagen har varit ganska bra och skulle gå hem lite innan två för att jag skulle till tandläkaren. Så jag kommer hem ca 14:10 och vi ska vara i Värnamo om tio minuter, så jag akut-borstar-tänderna och tandtrådar(?) och vi kör iväg.

          Kutar in och är där 14:25, 5 minuter sena. Så ska vi anmäla oss i receptionen och uppger personnummer och sånt shit.

          Sen ba:


Receptionist: Nä men ni har ingen tid idag.


Mamma: Jo, det ska vi ha. Vi skulle ha kommit i fredags men vi avbokade det för att vi var bortresta och då kunde vi komma på måndag istället sa dom.


Receptionist: Aa, men här står inget.


Mamma: Ojdå.


Receptionist: Ojdå.


*Tystnad*


Receptionist: Men vänta lite. Det har visst blivit fel i bokningen. Ni är inte dom första, hon som skriver i datumen är lite virrig. Ni har tid måndag den sextonde mars inte februari.


Mamma: Nämen ojdå, då kommer vi tillbaka om en månad, tack och hej.


Dumma datums-bokar-tant! Inte för att jag avgudar att gå till tandläkaren, men vill gärna ha det gjort så man slipper känna sig helt äcklig i hela munnen. Så jag fick en pizza som tröst och då vart jag glad. Av Europas bästa pizzabagare dessutom! Bokstavligen;)


Nu är det längsta inlägget i blogg.se's historia slut och nu ska jag gå och lägga mig.

          Ska föresten ha gympalektion för femmorna imon, lite nervös. Tänk så är dom skitelaka och brottar ner mig och slår mig och säger att jag är Sveriges värsta prova-på-gympalärare. Då är det tur att man har Louise vid sin sida:)

          Måste föresten påpeka att receptionisten hos tandläkaren faktiskt var jättesnäll, även om hon framstod som snäsig och uppsnosig.


Kram Stina-Lise


Lycklig är mitt förnamn!

Eller, mitt förnamn är ju Stina-Lise men jag är jätteglad! Det är ju asmycket snö ute, så jag antar att snön på min blogg kanske hjälpte lite;) Det är iaf jättefint ute!

Nu är det sista nationella provet i svenska varit. Och det var skitjobbigt!
 
Man fick fyra olika kategorier och man fisk bara välja en annars skulle man få IG. Jag valde novellkategorin där man skulle skriva en novell till en bild på ett höghus. Det var assvårt att komma på, men jag fick ändå ihop sexton sidor. Men då skrev jag inte sådär jättsmått och så var det typ värsta mellanrummet mellan linjerna på pappret så om jag skrev vanligt hade det nog blivit ca fem-sex sidor. Jag var typ den sista som gick ifrån och då var klockan 11.04 så med en minut till godo så lämnade jag in den. Och var bara lite röd i ansiktet! Blir typ röd när jag anstränger mig, och så kändes hjärnan som gelé. Men men:)

Sedan har det varit en ganska lam dag idag. Kolla på film på franskan (Marie från Roomage typ, vet inte riktigt vad den heter, men den är asrolig!), hade ingen gympa eftersom att jag av någon anledning fick feber igårkväll (inte mycket men jag vill absolut inte bli sjuk igen för tredje gången på fyra veckor).
 
Och sedan på syslöjden är det helt lamt, sitter typ bara och pratar hela tiden och orkar inte sy min dumma klänning. Den är så ful! Och den modellen jag egentligen ville ha på klänningen fanns inte så jag fick hitta på massa och nu är det ännu fler som vill göra klänningar och då har dom tagit in massa fina designer och nu kan inte jag ändra eftersom halva klänningen är halvklar(men ändå jätteful) så det är bara tråkigt!

Men orkar inte klaga mer nu:) Och imon ska jag ner till pappa! Och resten av det danska paketet så kommer nog inte att blogga på över en vecka nu.

Så trevligt vinterlov alla läsare(d.v.s. ca tre stycken:))!
Kram Stina-Lise

Ganska kul dag faktiskt...:)

Det var ganska kul i skolan idag! Har inte hänt något jättespeciellt, men ändå ganska kul dag.

Fast har haft engelskaprov med... Gick sådär... Han tar ju ord som han inte sagt att vi ska öva på, det är väl lite det som är meningen så han ser vad vi kan utantill å så, men då kan han äl göra ett sånt eget prov tycker jag. För vi har ju inte prov i SO om t.ex islam bara för att få se vad vi redan kan om det, det lär man ju sig i efterhand. Men det är väl lite magstarkt att jämföra det så, men blir så irriterad när det är så...:S

Hade första nationella provet med i svenska igår. Typ ganska svårt men i början gick det bra. Väldigt bra. Sedan i slutet gick det dåligt. Väldigt dåligt! Det kändes faktiskt ganska bra, och när jag var klar så tänkte jag att jag sitter kvar så länge jag kan så kan jag läsa igenom det jag har skrivit några gånger så blir det nog bra. Trodde jag ja! Precis när jag skulle lämna in det, och när alla gått så upptäcker jag till min fasa att jag har glömt den sista sidan! Så jag börjar paniksvara ett väldigt kladdigt och osammhängande svar som jag nästan skäms för att jag skrivit. I stort sett bestående av endast streck med lite pluuttar här och där så att inte en skrivstilsigenkännare skulle kunna se vad det står. Var ganska pissed of på mig själv om man säger så... Får hoppas att man inte sumpat alla chanser nu. Men är ju ett till imon med och där ska jag verkligen satsa! Börjar klocckan 8.15 och slutar 11.00! 2timmar och 40 minuter, utan paus. Men det ska jag nog klara. Kommer ha med mig vindruvor och dricka med mig så överlever jag nog!

Hade ganska kul på matten idag, på elevens val då. Det är inte mitt favoritämne men jagtycker att det kan vara ganska kul ibland och så blir man så peppad av det med! Typ först blir det asmycket fel sen så kommer man på det och gör rätt och man känner att man faktiskt kan om man bara vill! Håller på med paranteser nu med x och y och det är i en helt annan nivå än den vanliga vi gör på vanliga matten. Assvårt men ganska kul!

Kollade föresten på gamla Top Model repriser. Den dom visar nu är den allra första och den ser så ful ut! Typ från nånting från början av 90-talet och det ser så fattigt ut på något sätt. Fast det var ändå ganska kul att se om man jämför hur det ser ut nu:)

Här kommer dagens tjuvlyssnat! Askul och om du vill läsa fler "tjuvlyssnat" så klick på den här länken!
Här kommer den:

En pojke ~6 kommer in i damernas omklädningsrum med sin korta och kraftiga mamma. Pojken får syn på en stor och röd gammaldags våg och blir alldeles överväldigad. Mamman går fort förbi medan pojken stannar framför vågen.
Pojken: Wow! Mamma vilken våg!
Pojken ställer sig på vågen och väger sig.
Pojken: Wow, mamma kom hit!
Mamman är tyst.
Pojken: Mamma kom får du se!
Mamman går dit.
Pojken: Du måste stå på vågen mamma!
Mamman (hyssjande): Nä, kom nu.
Pojken (skriker): Nej du måste!
Mamman ställer sig försiktigt på vågen. Pojken blir grymt imponerad.
Pojken (skriker högt): Wow mamma! Över 100 kilo!

Haha! Sån kul humor kan jag ha! Eller inte:P
Men ska dra nu, topmodel börjar och det vill jag inte missa! (Ska kolla på Made in Sweden sen med, asbra program!)
Kram Stina-Lise




Skoldags igen!

Då fick man hasa sig upp i sängen klockan tidigt och slitas från min älskade morgonrock som jag i stort sett har bott i under den här tiden. Men det kändes ändå ganska skönt att vara tillbaka igen. Har varit som att bo i en bubbla när jag vart sjuk. Men nu mår jag prima ballerina! Fast nu har ju mamma rykt på samma sak som mig så man får bara hoppas att det inte blir långvarigt.

Skönt var iallafall att dom flesta lärare var ganska snälla när man kommit tillbaka och tänker på att man inte hinner med riktigt och så...

På franskan så kom elever och lärare från Figy och pratade om språkvalen. Det var jättebra och man börjar fatta litegranna nu vad det hela handlar om, vilket känns jätteskönt.

Sedan så får alla som har franska göra ett så kallat "ombyte". Man åker ner till Frankrike och bor hos en elev där i hans eller hennes familj i en vecka och sedan, efter några månader, så får den komma och bo hos en själv. Låter askul, och dessutom åker man till Paris en dag och det ska bli asspännande. Så hit med en fransman så åker vi! Eller aa, en fransyska kanske. Vill inte ha någon äcklig sliskig kroknäsfransman som hänger efter en! Fast alla är kanske inte sånna, men ändå:)

Och så har mormor fått hörapparat (äntligen) och världens bästa CALINA fyller år idag!!! Så grattis till Calina på sexton-årsdagen!

Fick stanna kvar i skolan till typ 4 för att läsa häftet till svenska nationella proven. Verkar askonstigt. Man ska tolka allt från konstiga texter och vanliga tidningsartiklar till osammanhängande bilder och dikter. Seriöst, JAG BRYR MIG INTE! Eller, det är väl kul för dom som är bra på dikter och sånt men jag fattar seriöst ingenting. Och dom där bilderna; vad dom säger mig och vad dom betyder och sånt jag kan inte. Så med den här bilden menar jag att Calina håller armen runt min hals och säkert tänker på grillade skumtomtar mendans jag tänker på att äta dom. Louise har fått något asäckligt på tungan och Nathalie är bara Nathalie!

Men nu gick inte den bilden juh!!! Blir assur när sånt inte funkar>(..men men får bli den här istället som dagen till ära "bara" visar Calina:)

Men nu blir jag riktigt arg!!! Ingenting funkar på den här cpdatan! Grrrr... men jag får väl köra utan bild då! Men grattis till Calina iaf;)


RSS 2.0