Nu börjar man känna sig lite bättre igen!

Äntligen mår jag bättre! Det har jag i och för sig gjort innan med, men det är första, nästan helt, feberfria dagen på flera dagar! Skönt! Känns som jag bara klagar hela tiden. Liksom, det är ju bara en förkylning  och lite hosta har väl ingen dött av! Men jag har inte så mycket annant att skriva om när jag sitter här mellan mina fyra väggar under sängen och skriver.

Mamma har varit jättetrött på dagarna nu för hon sitter tydligen uppe halva nätterna eftersom att jag tydligen hostar ganska mycket i sömnen. Ibland kommer hon upp och frågar om jag vill ha nåt att dricka eller så och då får hon nåt jättemärkligt och osammhängande svar som jag inte alls har något minne av att jag har sagt.

Det påminner mig om när jag var ca 9 år gammal och det var jul och jag och mamma hade precis kommit hem till mormor. Mormor har en sån där soffa med utdragbar säng under som mamma sover i och jag sover i soffan. Så helt plötslgt (typ ganska sent på kvällen) så frågar jag om jag kan få en chokladbit, och det får jag. Morgonen efter upptäcker jag att jag har en märklig brun geggemoja i, i stort sett håret och jag får panik eftersom jag tror att det är... jag tror ni vet vad jag menar, så jag springer ut i duschen och upptäcker till min lättnad att det är choklad. Men jag absolut inget minne av det!

Märkliga saker man kan göra i sömnen. Till historien hör oxå att jag faktiskt fick ganska lent hår efter detta, men det är inget jag direkt rekomenderar!

Jag skulle ju skriva om gymnasievalet med! Det blev samhällsprogrammet på Finnvedens gymnasium. Det har jag ju velat länge så det var inte särskilt svårt val. Men jag har för mig att man får välja ett andrahandsval oxå. Det fick inte jag och jag har ingen aning om vrf. Det tänkte jag ju inte på just då, men om jag hade fått välja så hade det blivit Natur. Vetenskap alltså, inte naturbruk, det skulle jag aldrign klara av. Språket blev franska och indv. blev musiksom man har alla tre åren. Blir spännande så får hoppas att man kommer in. Tänk om jag inte kommer in...och jag gjorde ju inget andrahandsval... men usch, jo men det löser sig på något sätt.

Känner att jag skriver om lite sådär halvtråkiga saker, men det ska snart bli bättring på det hoppas jag. Jag är ju helt ny inom den här bloggvärlden så jag lär mig fortfarande hur det fungerar och så. Men nu ska jag sova.

Skulle föresten gått till skolan imon om det inte hade vatt för studiedan så imon ska här pluggas!!!
Kram Stina-Lise

  

Så sent så sent...

Lite sent för ett inlägg nu men när man ändå inte kan sova och har vänt på dygnet så varför inte?=)

Har haft en sån där seg dag idag. Har mest legat hemma i soffan och ätit isglass. Gott! Och så kollade jag på Da Vinci koden med mamma. Seriöst, se den inte om ni inte vill ha två timmar och 22 minuters uttråkande handling om massa koder som ingen annan än huvudpersonerna förstår sig på. Mamma har till och med läst boken och det var svårt för henne att hänga med i svängarna. Själv satt jag med ett stort gigantiskt frågetecken i huvet. Men det är ju inget fel eller så med att gilla den:)

Har även försökt göra matteläxorna så att dom är gjorda. Ska försöka jobba upp mig i det jag ligger efter i d.v.s. i stort sett alla teoretiska ämnen. Känner lite press på mig just nu. Men jag ska klara det!

Vill oxå passa på att säga åt alla att högerklicksskydda sina bilder! Inte så kul om någon annan snor ens bilder. Om man en gång lagt upp en bild på nätet så går det aldrig att få bort den - men det här underlättar lite! Så om du oxå vill högerklicksskydda din blogg så klicka på den här länken!

Var även i skolan igår och valde till gymnasiet igår, men det berättar jag mer om imorron. Börjar för en gångs skull känna mig lite småtrött!
Kram Stina-Lise


Vråen!

Idag har jag varit på vråen. Jag har egentligen aldrig gillat vråen men tror att det förändrades lite sedan jag praoade där på apoteket. Såg föresten Marta och Samira(tror hon hette så) och massa andra men var så trött så orkade inte hälsa.

Sedan fick jag gå in på laboratoriet. När jag var liten tyckte jag att laboratoriet verkade jättehäftigt. Typ som att det var som "Dexters laboratorium". När jag fick reda på att det i själva verket inte var det så låtsades jag det ändå eftersom jag var sjuk ganska mycket när jag var liten och skulle tycka att det var mer spännande. Misstolka inte och tro att jag hade leukemi lr sånt shit. Okej, åter till ämnet! Där (på laboratoriet) gjorde dom sånt där äckligt halsprov och sen blodprov i armen. Nu när man blivit lite äldre så gör det inte lika ont på något sätt. Och den här gången tittade jag faktiskt när dom gjorde det. Tänk att ett sånt litet stick kan få fram så mycket blod! Typ asmycket!

Sedan satte vi oss i väntrummet. Minst två gånger var jag tvungen att springa på toa för att spotta ut äckligt grönaktigt slem. Asäckligt och antagligen mer än ni behöver veta. Sedan fick vi gå in på ett rum och vänta på läkaren. Jag fattar inte varför dom har sånna där obehagliga sängar. Eller aa, britsar. Dom är jättejobbiga att ligga på men jag var så trött så jag la mig på den direkt och somnade nästan...

Sedan kom läkaren och kollade lite hjärtljud och lungor och öron och lite sånt och sedan gick han iväg och sedan kom han tillbaka och sa att jag har en kraftig infektion i hela kroppen och massa annat som jag inte kom ihåg. Han skrev iaf ut medicin till mig (som btw smakar apa) och sedan gick han.

Så vi får se när jag kan komma tillbaka till skolan. Imon ska jag göra gymnasievalen. Först trodde jag att det skulle bli efter skolan men det blir klockan 10 imon så mamma skjutsar dit mig då och sen åker jag hem och kryper ihop under min mysiga filt och min underbara morgonrock och titta på Vänner.

Är helt besatt av denna serien asså! Tror jag har sett hela serien nu, har iaf alla alla säsongerna och i somras tittade jag och sandra på dom från ettan till nian, sen åkte hon tebax till stockholm.....

Nu ska jag äta soppa som jag har blivit beroende av! Det är inte just den på bilden och det är varken jag som är på bilden eller som tagit den men den var så söt!Har blivit totalt beroende av soppa i sjukans tider!
Kram Stina-Lise

Då har man verkligen blivit sjuk igen...:'(

Influensa kallas det. Och jag hatar det! Jag trodde att det räckte att ligga i feber en vecka, men nejnej. Efter det så måste man bli förkyld oxå och vilket sedan leder till cpinfluensa! Har någon något emot mig eller? Jag kan inte stanna hemma längre! Dels för att jag inte vill och dels för att det komer bli ett helvete för mig i skolan rent utsagt!

Så det blir sjukhuset för mig imon, eller aa, vråen så får vi se vad som händer.

Sista dan att välja till gymnasiet är 29:onde vilket är på torsdag, och om jag inte blir frisk innan det så väljer jag med 9B på tisdag. Typ innan så fick jag panik för vi fick ju en kod som man behöver för att söka till gymnasiet och den koden finns på ett papper som jag naturligtvis har slarvat bort (inte så där jätteoväntat). Och om man inte har den koden så kan man tydligen inte söka och då vet jag inte vad som händer. Men eftersom jag är så smart så hade jag skrivit in det på mobilen så allt var bra igen!

I morse fick min kusin Henrik barn. Har fått lite bilder och hon är jättesöt! Hon skulle i början heta Tova, men nu blev det Edit. Dom där gamla namnen börjar komma tillbaka igen!

Sedan har jag oxå fått bilder på min lilla brorsdotter Sofia! Vet inte riktigt om det är så lämpligt att lägga ut dom bilderna här men hon är iaf världens sötaste och hon liknar Clara ganska mkt när hon var liten. Sånt där gör mig glad!

Ibland önskar jag att jag var liten igen. Inte typ kort, men asså yngre. Jag älskade mitt dagis, speciellt vintrarna och jag tror att det är därför jag älskar vinter så mycket nu med. Iaf när det finns snö... Och mina fröknar var helt underbara. Jag hade ju många, som Karin, Birgitta, Inger och Rosalia, men jag tror att den som gjorde mest intryck på mig var Nina. Jag tror faktiskt att alla älskade Nina men för mig var hon mer speciell än för någon annan. Och jag var väldigt speciell för henne oxå. Hon var som en extra mamma för mig och mamma och hon hade sagt att Nina skulle få vara med på bröllop och dop i framtiden och Nina var så glad för det. Sedan började jag skolan och det blev kanske något julkort ibland och att vi ringde varann men det blir ju ibland så att man glömmer bort att ringa och så även om man inte vill. Sedan för ungefär två år sedan fick jag reda på att Nina hade avlidit i s.k "galopperande cancer" i lungorna. . Även om vi inte har haft kontakt på flera år (och speciellt inte sedan jag flyttade hit) så hade vi ju det där löftet och jag kände sån där ledsamhet och ensamhet som bara inte borde få finnas. Någon gång när jag är i Stockholm så ska jag köpa världens största blombukett och lägga vid dagiset så vet hon att jag inte har glömt henne och att jag aldrig kommer att göra det.            

Usch, nu känner jag mig sådär ledsen... Men ska gå och lägga mig och vila en stund... och dricka lite te.
Kram Stina-Lise


Så trött!

Nytt tema på bloggen! Vad tycks? Jag gillar det någonsånär. Och så har jag fixat dit lite snöflingor oxå. Vet inte om ni kan se dom men jag tänkte att om jag har snöflingor som faller ner på min blogg så kanske det även händer även här utanför. Det är så grått och trist så det skulle vara fint om tillvaron lystes upp av vit och underbar snö! Dessutom är det ju fortfarande vinter så det skadar ju inte!

Något som däremot skadas är min hals när jag pratar. Gör så hemskt ont när jag hostar oxå. Känns som någon har hällt ner frätande syra i halsen på mig och jag känner att jag får lite panikkänsla för jag hinner bara inte att vara hemma, inte nu iaf för jag har så sjukt mycket att göra nu. Och nästa vecka ska vi göra gymnasievalen...

Jag säger inte att jag kommer vara hemma nästa vecka men rent hypotetiskt, OM jag skulle vara hemma så skulle jag kunna komma till skolan på tisdag eftermiddag och välja då och sen krypa ner till sängs när jag kommer hem. Men det är ju rent hypotetiskt nu då:)

Idag hade jag lovat mig själv att storstäda mitt rum men det blidde inget av med det då jag nästan bara sovit. Hatar att vara sjuk, eller iaf ha ont i halsen...

Men men, peppar peppar som man säger. Ska försöka sova nu för att inte totalt vända på dygnet.
Kram Stina-Lise


Å så var det helg...

Jag vet jag vet. det är rosa, men jag råkade göra lite fel och nu orkar jag inte ändra det. Men det har funnits värre juh!

Idag har jag lämnat in lägenheten och det känns som en sten fallit ner från mitt bröst. Det har varit ganska jobbigt när datan stannar upp hela tiden och ett tag fungerade inte internet i över en månad - och det var ju just då vi skulle lämna in den, men nu är det gjort och det känns jättebra.

Asså jag ligger efter så sjukt mkt i skolan nu så det är galet! Här är det jag har att göra nästa vecka:

- Tre matteläxor (typ assvåra och Arne lät uppenbart besviken när jag sa att ingen av dem var klara)
- Ett läxförhör i Biologin
- Fysik (boken som jag inte har)
- Svenska prov, och har hört att det tydligen är Nationella nästa vecka... eller nästnästa?
- So-prov om judendomen
- Franska (tror jag, Rose-marie hittar alltid på så mycket konstigt så de har vi säkert)

Det verkade kanske inte så jättemycket men det är det! Men vi sitter väl alla i samma båt antar jag...
Jag har fått tillbaka båda franska böckerna och så matten innan i typ onsdags.
No hard feelings, men man e ju ganska tacksam om man får sina böcker. Franskan e inte så jättefarlig, för Rosis verkar förbannad på mig oavsett om jag har bok eller inte, men matten måste jag ha bara! Det är viktigt! Aja har kollat let's dance precis lite sådär men det var väl underhållande.

Positivt: Min hosta är borta!

Negativt: Jag har fått cp-ont i halsen!

Om jag håller på att bli sjuk igen så skriker jag! Fast det gör det ju inte direkt bättre för halsen... Men nu ska jag koka te! Hejdå!
Kram Stina-Lise


Jaaaa!

Nu har jag det! Jag håller i det i min hand. Eller aa, inte riktigt för det blir så jobbigt att skriva då.Men jag pratar förstås i min lägenhet! 43 sidor lång och i färg och lite småfel här och där, d.v.s. precis som jag vill ha det! Inte direkt att ha fel, men asså lite sånna där små fel som gör att det känns mer mänskligt på något sätt. Så att det inte blir som en  tråkig katalog om hemförsäkring. Känns skitbra, fast jag råkade spruta lite cola på ena kanten av inledningen när jag skulle testa ett trolleritrick med en colaburk men eftersom att jag är så klumpig så sprutade det cola i hela mitt ansikte och hår, så det blev sådär klibbigt och äckligt. jag har sköljt bort det mesta av det men det luktar fortfarande cola... men ska ju duscha sen i alla fall så jag tror jag överlever.
Något som är mindre kul är att båda franska böckerna och min fysikbok typ är putsväck! Har ingen aning om vart dom är, men hoppas att dom ligger i någon annans skåp, annars får jag dampryck! Men, men. Det ska väl ordnas upp det oxå. Jag tror jag ska köpa något sånt där organisera kit eller nånting, för jag orkar inte med borttappade böcker och försvunna papper något mer. Någon som vet var jag kan köpa det någonstans? Som e bra då.
Men nu ska jag dra, ska läsa på biologi läxorna som jag missat när jag vart borta. Byebye... Ska föresten försköka lägga upp en bild, så om ni ser den: det här är min första bild på bloggen. Om ni inte ser den: synd för er:)
Kram Stina-LiseJag och Calina första gången jag satt på en moppe - och körde den! Fast jag krockade in i grannens staket, men jag hade askul den gången!


Nu har jag gått och blivit fyra-barns faster...!

Idag har vatt ganska annorlunda dag. Gick upp i morse för att upptäcka att det snöade. Underbart! (bokstavligen, inte ironiskt) Så sen när jag kom till skolan så vart de bara rut och jag som var där eftersom att alla andra var och badade i simhallen och jag kunde ju inte vara med för att jag vatt förkyld, och rut vet jag inte riktigt. Så vi gick runt i hela skolan och hade lite småtråkigt tills de andra kom och vi gick och åt. Smarrigt! Sedan så gick vi iväg till kiosken för att möta nathalie (för att till min fasa upptäcka att snön var borta...) sedan kom vi tillbaka för att ha den enda lektion vi skulle ha den här dagen:Svenska. vi skulle läsa något häfte om nånting inför nånting som handlade om nånting. Helt plötsligt upptäcker jag,till min lycka, att det snöade igen! Eller näe, inte riktigt, men pappa ringde! Så jag kutade ut för att svara och han berättar att jag har blivit faster igen!!! Till en liten Sofia! Och jag blev jäteglad, bara skakade i hela kroppen! Och så pratade jag med Clara som var jätteglad över att äntligen blivit storasyster. Sen sa hon något om sin matlåda på dagis och sedan la vi på. Så jag gick in till ett knäpptyst klassrum och bara skakade av lycka! Så jag kunde inte riktigt koncentrera mig på vad vi skulle göra men det gjorde inget för jag var så glad! Idag är ju hoppets, lyckans och glädjens dag när Barack Obama invigs som president För mig känns det ännu bättre! Nu när jag har blivit faster igen...
Kram Stina Lise


Sjuk...:S

Då har man gått och blivit förkyld nu oxå... man kan ju kanske tycka att när man är sjuk och bara går hemma hela dagarna så kan man ju sätta sig ner å skriva några rader men det går bara inte! Vill bara ligga och sova, vilket jag gjort de senaste dagarna. Ont i halsen och hosta och feber är inte det roligaste, men med lite alvedon så orkar man lite mer och nu är jag pigg som en mört! Kan berätta lite om vad som har hänt de senaste dagarna:
Lördag söndag hände typ ingenting, har mest suttit med lägenheten som faktiskt är klar nu förengångsskull! Blev lite sådär, men mamma älskade den(sa hon iallafall), och de kändes skönt.
På måndan när vi hade franska så gick brandlarmet så att alla fick springa ut. Så himla jobbigt, för de händer typ minst varannan vecka och det blir lite jobbigt. Fast de kan va rätt skönt (om det inte var kallt som nu!) om man har nån sån där seg lektion, som typ franska lr nåt:). Sen när vi gick in igen så efter typ 10 minuter så är det nån idiot som skjuter in en smällare in genom dörrspringan så att de smäller till ashögt! Precis mellan mig och madde, så jag fick tinnitus ett tag...fast det gick över sen, men det blev asrökigt i hela klassrummet så att man fick öppna fönstrena. Å så skrattade alla åt mig för att jag skrek till när den kom, å det hördes tydligen i omkringliggande klassrum, men det bjuder jag på! När den kom så stod typ rose-marie i mitten av klassrummet å när den kom bara kutade hon iväg så det såg askul ut! Om man har sett harry potter å fenixorden så är det den där rosa läraren läraren umbridge som blir jagad av en jätteraket som ser ut som en drake, typ exakt så rose-marie ut  när hon flydde från den livsfarliga smällaren. så rose-marie gick bort till curt å för att anmäla som mordbrand medans vi stanna kvar å slappa...:)
Å sen blev jag sjuk... funderar på att läsa lite, men ska göra en framsida till lägenheten hade jag tänkt, på paint.
Jo just det! På tisdag blir jag fyra-barns faster!!! Någon gång på förmiddagen blir det med planerat kejsarsnitt. Någon gång ska jag ta en porträttbild med mig och alla girlzen! Jag kan sitta i mitten, å så Clara jämte mig, å så Ping å Pong i mitt knä, och så Sofia i Claras knä! Fast ska kanke vänta tills Sofia är född först, å alla andra flickor blivit äldre:) Jahopp, det var allt för at sammanfatta dagarnas något ointressanta innehåll. Det var allt för mig!
Kram Stina-Lise <3

Ny Blogg!

Då har man startat en blogg nu oxå... Är faktiskt ganska imponerad av mig själv över att jag faktiskt fattar nånting ;)
Jag kommer skriva lite om vad som pågår i mitt liv (som är lite sådär gråaktigt, hoppas bloggen kan liva upp de lite granna :)), och vad som händer runt omkring mig. Och nu när vi ska välja inför Gymnasiet... Hoppas allting löser sig:)
Det var mitt första blogginlägg det här, och mer kommer det att bli från mig i stinaliseskrypin!
Kram Stina-Lise

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0